4 Ocak 2015 Pazar

GTA 5 ve Seriye Getirdiği Yenilikler

Rockstar Games seriye yeni bir oyun getirmenin yanında bu oyunla GTA serisine yeni özellikler de eklemiş oldu. İşte bunlardan bazıları :

1- GTA IV ile kalkan taksicilik vb. yan görevler GTA V ile geri döndü.
2- GTA V ile artık tek karakteri yönettiğimiz GTA' lar geride kalıyor. GTA V ile artık 3 karakter yönetebiliyoruz.
3- Oyunda birçok hayvan bulunmakta. Bunlardan en önemlisi köpekler. Çünkü köpek satın alabiliyoruz, besleyebiliyoruz, özelleştirebiliyoruz. Bazı görevlerde köpeklerin hassas koku yeteneğini kullanmak için köpeği yönetebiliyoruz. Bu 3 karakter yönetme konusuna bir de köpeği eklersek 4 karakter yönetebiliyoruz diyebiliriz.
4- Oyunda yönettiğimiz karakterlerden Michael eskiden birçok yasadışı işler yaparak şu anda zengin bir yaşam tarzı süren biri. Trevor, kısacası tam bir deli. Franklin ise mütevazi bir yaşam süren bir siyahi. Bu 3 karakter oyunda soygun görevlerinde bir araya geliyorlar.
5- GTA V ile uçak kullanma özelliği geri döndü.
6- GTA San Andreas' ten bildiğimiz Groove Street oyunda unutulmamış. Zamanla farklılaşmış bir şekilde yine oyunda.
7- Oyunda yoga yapma, golf oynama, tenis oynama gibi aktiviteler yapabileceğiz.
8- Silahlar upgrade edilebiliyor.
9- GTA V ile araba modifiyesi geri dönüyor.
10- Soygunlardan kazanılan paralar ile gayrimenkul satın alınabiliyor. Bu özellik yine GTA 4' te kaldırılan bir özellikti.
11- Paramızı borsaya yatırarak para kazanabiliyoruz, veya kaybedebiliyoruz.
12- Oyunda uyuşturucu kullanılabiliyor.
13- GTA IV' teki internet kafeye gidip internete girme özelliği geliştirilmiş durumda. Artık cep telefonu üzerinden internete girilebiliyor.

Bunlar eklenen özellikler sadece bir kaçı. Oynanarak farkedilecek bir çok özellik daha var. Daha fazlası için takipte kalın, iyi oyunlar...


NOT: Bu makalenin kaynak belirtilmeden, izinsiz kullanılması, kopyalanması yasaktır. Aksi taktirde gerekli işlemler yapılacaktır.

0 Yorum:

Yorum Gönder