26 Ocak 2015 Pazartesi

Bilgisayarınıza Maksimum Kaç GB RAM Takabileceğinizi Öğrenmek Mi İstiyorsunuz?

Bilgisayarına RAM upgrade' i yapmak istiyorsunuz fakat bilgisayarınızın maksimum olarak kaç GB RAM desteklediğini ve hangi hızda RAM almanız gerektiğini bilmiyorsunuz. Bunu öğrenmek için ''Crucial System Scanner'' isimli ücretsiz bir uygulama kullanabilirsiniz. Öncelikle bu uygulamayı aşağıdaki linkten indirin:

http://www.crucial.com/systemscanner/

Yukarıdaki linke tıkladığınızda açılan linkten ''Download The Scanner'' butonunun hemen altındaki uygulama ile ilgili şartları kabul etmenizi belirten cümlenin başındaki kutucuğu işaretleyin ve ardından ''Download The Scanner'' butonuna tıklayarak uygulamanın inmesini sağlayın. Ardından uygulamanın kurulumunu yapın ve uygulama kurulum bittikten sonra kendi kendine açılacaktır. Açılmazsa siz kendiniz açın. Uygulama bir pencere olarak değil de tarayıcınızda bir sekme olarak açılmakta. Şaşırmayın diye söylüyorum. Neyse, uygulama açıldıktan sonra uygulamada bazı kısımlar olduğunu göreceksiniz. Uygulama İngilizce olduğu için kısaca bu kısımları açıklayayım:

Quick Configurations : Bilgisayarınızda kaç GB RAM takılı olduğunu ve RAM' lerin kaç modül olduğunu gösteren kısımdır.
Computer Memory : Bilgisayarınıza en iyi ihtimalle hangi RAM' leri takabileceğinizi gösterir.
Memory : Bilgiyarınızdaki RAM' lerin hangi DDR olduğunu, kaç slot RAM takılı olduğunu, RAM' lerin hızını, kaç GB RAM takabileceğinizi, kaç RAM slotu olduğunu gösteren kısımdır.

Uygulama çok basit. Uygulama açıldığında görünce hemen neyin ne olduğunu anlayacaksınız zaten ama ben yine de kısa bir özet geçmek istedim. Umarım faydalı bir konu olmuştur. İyi günler...


NOT: Bu makalenin izinsiz, kaynak belirtilmeden kopyalanması ve kullanılması yasaktır. Aksi taktirde gerekli işlemler yapılacaktır.

0 Yorum:

Yorum Gönder