17 Ocak 2015 Cumartesi

Epson Stylus SX445W Çok Fonksiyonlu Yazıcı İncelemesi


Marka : Epson
Model : Stylus SX445W
Türü : Çok Fonksiyonlu
Renk : Siyah

Bu sefer yazıcı firmalarının önemli isimlerinden olan Epson' un Stylus SX445W isimli çok fonksiyonlu yazıcısını inceleyeceğiz.

Fazla zaman kaybetmeden hemen incelemeye geçelim. Az önce giriş kısmında da bahsettiğim gibi bu çok fonksiyonlu bir yazıcı. Bilmeyenler için bunu hemen açayım. Bu yazıcı tarayıcı, yazıcı, fotokopi fonksiyonların hepsini gerçekleştirebiliyor. Eğer yeni bir yazıcı alacaksanız benim tavsiyem kesinlikle bir çok fonksiyonlu yazıcı olsun.

Yazıcının teknik özelliklerine gelecek olursak yazıcıya hafıza kartınızı takarak resimlerinizi yazdırabiliyorsunuz hafıza kartı desteği sayesinde. Yazıcının bir diğer özelliği de Wifi desteği olması. Bu ne demek; yazıcınızın kablosuz modeminizle bağlantısını sağlamanız halinde laptop, tablet pc, akıllı telefonunuz ile yazıcının bu Wifi desteği sayesinde cihazınız ile yazıcınız arasında herhangi bir kablo bağlantısı olmamasına rağmen yazıcınızdan çıktı alabiliyorsunuz. Eğer evde masaüstü bilgisayarınızın dışında bir de laptop gibi ayrı bir bilgisayarınız varsa bu özellik çok işinize yarayacaktır.

(Yazıcının kapalı hali)

Yazıcının arka tarafında kağıt girişi, üst tarafında fotokopi, tarama yapmanızı sağlayan kısım, ön tarafında ise kağıt çıkışı bulunmakta. Kağıt çıkışının hemen üzerinde ise bir kısım bulunmakta. Bu kısımda yazıcıyı açma/kapama düğmesi, Wifi özelliğinin aktif olup olmadığını anlamanızı sağlayacak bir led ışık ve bir de ekran bulunmakta. Ekranın sağ ve sol taraflarında yazıcı kapalıyken göremeyeceğiniz tuşlar mevcut, yani yazıcının tuşları dokunmatik. Bir artı özellik te yazıcının menüsü Türkçe bunu da belirtelim.

(Yazıcının ekranı ve dokunmatik tuşları)


Yazıcıyı kullanmak üzere açtığınızda yazıcı aşağıdaki resimdeki hali alıyor. Kağıt girişi yukarıya doğru açılıyor, ekranı ekranın altında bulunan mandalı bastırıp ekranı öne doğru çekmek kaydıyla ekranı yukarıya doğru kalkıyor, dokunmatik tuşlar turuncu ışıkla aydınlanıyor. Ve bir de resimde görünmeyen, çok çıktı alacağınız zaman yardımınıza koşan bir tutacak bulunmakta. Kağıtlarınız yazdırılmaya başlandığında bu tutacak çıktılarınızın düşmesini vs. engelliyor. 

Kartuşlarına gelecek olursak gayet idareli gittiğini söyleyebilirim. Eksi yönlerine gelecek olursak ilk aklıma gelen cihaz bana göre çok gürültülü çalışıyor.(Çıktı aldığınız sırada.) Benim kullanımımda bunun dışında aklıma gelen eksi bir yönü yok. Eğer yazıcı ile ilgili daha ayrıntılı bilgilere sahip olmak istiyorsanız aşağıdaki linki tıklayınız:

http://www.epson.com.tr/tr/tr/viewcon/corporatesite/products/mainunits/overview/10988

Son olarak fiyatına bakacak olursak yazıcı genelde 170-200 TL fiyat aralığında şu anda. Eğer yazıcı almayı düşünüyorsanız ve bu model arasında kaldığınız bazı yazıcı modellerinden birisi ise alabilirsiniz, pişman olmayacaksınız. İşinizi fazlasıyla görecektir Epson Stylus SX445W...


NOT: Bu incelemenin kaynak belirtilmeden ve izinsiz kullanılması yasaktır. Aksi taktirde gerekli işlemler yapılacaktır.

0 Yorum:

Yorum Gönder