31 Ocak 2015 Cumartesi

Hitman Absolution İncelemesi





















Oyun Adı : Hitman: Absolution
Yapımcı : IO İnteractive
Yayıncı : Square Enix
Tür : Aksiyon
Multiplayer : Var
Platformlar : PC, PS3, Xbox360
İnceleme Platformu : PC
Puan : 8/10

Ajan 47' yi bilmeyenimiz yoktur. Kendisi kendisine verilen görevleri profesyonelce ve sessizce bitiren bir ajan. Ajan 47 ile maceralarımız bu sefer Absolution ile devam ediyor.

Kısaca hikayeden giriş yaparsak eğer; Ajan 47 gibi teşkilatta çalışan bir ajan olan Diana, teşkilata ait bilgileri dışarı sızdırıyor. Bunu öğrenen teşkilat Ajan 47' ye Diana' yı ortadan kaldırma görevini veriyor. Diana' nın Aja 47' de anlamı büyük. Çünkü Diana Ajan 47' ye bir sürü görev vermiş biri ve dolayısıyla uzun zaman birlikte çalışan bir ikili. Ayrıca son oyunda Diana Ajan 47' nin hayatını kurtarmıştı. İşte oyunun hikayesi böyle başlıyor. Spoiler olmasın diye oynamamış olanlar için daha fazla ayrıntı vermeyeyim.


Hikayenin ardından sesler ve grafiklere gelmek istiyorum hemen. Sesler gayet iyi. Sizi tam bir ajan havasına fazlasıyla sokuyor. Grafikler de aynı derecede çok iyi. Detayla kesinlikle atlanmamış. Oynadığım süre zarfında herhangi bir bug vs. birşeye de denk gelmedim. Çevre modellemeleri iyi tasarlanmış. Özellikle birçok insanın yer aldığı kalabalık bir mekanda insanların hareketleri, çevre sesleri, grafikler adete sizi orada hissettiriyor.

Ses dedik, grafik dedik, hikaye dedik ve hikaye ile bağlantılı bir kısıma gelelim. Oyunda Türkçe dil desteği bulunmakta. Oyunu kurduktan sonra ayarlar kısmında girerek dil seçeneklerinden Türkçe' yi seçerek oyunu Türkçe hale getirebilirsiniz. Bunun ardından altyazıyı da açarsanız Türkçe altyazı ile oyunun hikayesini daha iyi anlayabilirsiniz. Bu kesinlikle bizim için çok iyi ve bir çok oyunda görmek istediğimiz bir özellik.


Türkçe altyazının ardından oyundaki farklılıklara gelmek istiyorum. Bu oyunda Ajan 47 diğer oyunlara göre biraz duygusal bu sefer. Bu oyunun havasını biraz değiştirmekte elbette. Bir de oyunun trailerlerinde de görebileceğiniz gibi oyun gizlilik yerine biraz daha aksiyona yer veriyor. Bu elbette size kalmış birşey. İsterseniz camlardan tırmanıp, yer altından geçip, adamları gizlice öldürüp ya da kılık değiştirip görevi sessizce geçebilirsiniz. Ya da silahınızı çıkartıp direk aksiyona girebilirsiniz. Bu size kalmış ama sessiz oynadıktan bir süre sonra oyun sizi mutlaka aksiyona sokuyor bir şekilde.













Oyun ile bahsetmek istediğim bir başka eklenen özellik içgüdü. İçgüdü özelliğini kullanarak sizden şüphelenenler varsa içgüdü özelliği ile onlardan kaçabiliyorsunuz. Ya da içgüdü özelliği ile yakınınızdaki göremediğiniz düşmanlarınızın hareketlerini takip edip ona göre bir strateji belirleyebiliyorsunuz. İçgüdü bittiği zaman kılık değiştirerek vs. içgüdünüzü arttırıyorsunuz.
Oyunun tuş kombinasyonu gayet iyi. Kısa bir süre sonra hemen alışabiliyorsunuz.













Sonuç olarak diğer oyunlara göre biraz türü değiştirilmiş bir oyun. Bu biraz şüphe bırabiliyor ama oyun ses olsun, grafik olsun, oynanabilirlik olsun, hikaye olsun sizi gayet sarıyor. Bir de oyunda farklı zorluk modları, multiplayer bulunmakta. Ayrıca bir görevi bitirmenin birden fazla yolu olduğu için oyun tekrar tekrar oynanabilecek bir niteliğe sahip. Eğer hala bu oyunu oynamadıysanız mutlaka oynamanızı öneririm. İyi oyunlar...

Minimum Sistem Gereksinimi

İşletim Sistemi : Windows Vista, Windows 7, Windows 8
İşlemci : İntel Pentium Dual Core E2140 1.60 GHz / AMD Athlon 64 X2 Dual Core 3800+
Ekran Kartı : Nvidia 8600 GTS / AMD Radeon HD 2900 GT veya üstü
Ekran Kartı Belleği : 512 MB
Bellek : 2 GB
DirectX Sürümü : 11



NOT: Bu incelemenin kaynak belirtilmeden ve izinsiz kullanılması yasaktır. Aksi taktirde gerekli işlemler yapılacaktır.

0 Yorum:

Yorum Gönder