22 Ocak 2015 Perşembe

Laptop' unuz Çok Mu Isınıyor? O Zaman Bu Konuya Bir Göz Atın



Laptoplar masaüstü bilgisayarlar gibi değildir. Küçük bir yapıya sahip oldukları için ve hava kanallar az ve küçük olduğu için zamanla laptoplarda ısınma problemi meydana gelir. Laptop içerideki havayı dışarı, dışardaki havayı içeri atamamaya başladığı zaman laptop içerisinde tozlar birikmeye başlar. Eğer laptopların iç mekanizmasından anlıyorsanız boş bir zamanınızda laptopunuzun için açarak temizleyin. Eğer anlamıyosanız bir teknik servise götürerek temizlenmesini isteyin. Bunu yapmamanız halinde bilgisayar içerisindeki tozlar gitgide artar fanların dönmesini yavaşlatır ki bu da parçaların ısınmasını beraberinde getirir. Bu da laptopunuzun ağır çalışmaya başlamasını sağlar. Tüm bunların dışında bu ısınma ile laptopunuzun belli noktalarına dokununca eliniz bile yanabilir. Tüm bunlarla uğraşmamak için ben size standart bir süre söyleyeyim: 1 yıl. Evet, diyelim laptopunuzu alalı 1 yıl oldu. Temizletmenin tam zamanı demektir. Ya da laptopunuzu temizlediniz ya da temizlettiniz. O zamandan itibaren aşağı yukarı 1 yıl sonra olmak üzere laptopunuzu temizler veya temizletirseniz laptopunuz için iyi olur.

Son olarak şundan bahsetmek istiyorum. Laptoplarda ısınma sorunu genellikle uzun süre temizlenmemesinden olur. Eğer laptopunuzu yeni aldıysanız veya yeni temizlettiyseniz ve ısınma ile karşı karşıya kaldıysanız bu durumda bir teknik servise danışınız. Laptopunuzun temizlenmesi için garantisi varsa garantiye gönderin. Eğer yoksa o zaman kendiniz temizleyin veya bir teknik servise verin. Garantisi varken laptopu açıp temizlemeniz veya temizletmeniz halinde laptopunuz garantiden çıkar. Bu önemli detayı göz ardı etmeyin. İyi günler...


NOT: Bu makalenin izinsiz, kaynak belirtilmeden kopyalanması ve kullanılması yasaktır. Aksi taktirde gerekli işlemler yapılacaktır.

0 Yorum:

Yorum Gönder