3 Ocak 2015 Cumartesi

Nokia Lumia 720 İncelemesi

Marka : Nokia
Model : Lumia 720
İşletim Sistemi : Windows Phone 8
RAM : 512 MB
İşlemci : Qualcomm Snapdragon S4
Dahili Hafıza : 8 GB
Arka Kamera : 6.7 MP
Ön Kamera : 1.3 MP
Ekran : 4.3''
Pil : 2000 mAh



Tasarım

- Ekran 4.3 inç büyüklüğünde ve 480x800 çözünürlüğüne sahip. IPS LCD olan ekran 217 piksel yoğunluğunda. ClearBlack teknolojisi ile telefonu güneş ışığı altında veya yüksek ışıklı ortamlarda rahatla kullanabilmeniz mümkün kılınmış. Corning Gorilla Glass 2 teknolojisinin ekranda kullanılmış olmasının vermiş olduğu avantajla ekran çizilmeye ve darbeler dayanıklı bir yapıda. Ayrıca kolay temizlenebilir bir yapıya sahip.

- Telefonun kırmızı, beyaz, mavi, sarı ve siyah olmak üzere 5 adet renk seçeneği bulunmakta.

- 9 mm kalınlığa sahip olan Lumia 720 128 gr ağırlığında.

- Telefonun ön kısmında ekranın üst kısmına bakıldığında tam orta kısımda bir Nokia logosu ve onun hemen üzerinde ahize bulunmakta. Logonun yan tarafında ise 1.3 MP' lik kamera ve sensörler bulunmakta.

- Ekranın alt tarafında ise geri dönüş butonu, ana ekrana dönme butonu ve arama butonu bulunmakta.

- Telefonun üst kısmına bakıldığında kulaklık girişi ve Micro SİM kart girişi bulunmakta.

- Sağ kısmında ses tuşları, kilit tuşu ve kamera tuşu bulunurken diğer tarafta MicroSD kart girişi bulunmakta. Buraya 64 GB' a kadar bir MicroSD kart takmanız mümkün.

- Telefonun alt kısmına bakacak olursak şarj girişi ve mikrofon bulunmakta.

- Son olarak telefonun arka kısmına bakalım. Burada da 6.7 MP' lik kamera, flaş, hoparlör ve kablosuz şarj için gerekli kontaklar bulunmakta.



Tüm bu tasarıma dair bilgilere baktıktan sonra tasarım kısmını deneyim ile noktalayayım. Ekran boyutu gayet yeterli ve bugünkü şartlarda ortalama diyebileceğimiz bir büyüklükte. Bu büyüklük telefonu tek el ile kullanabilmenize olanak tanıyor. Ayrıca ekranın çözünürlüğü, parlaklığı, piksel yoğunluğu gayet yeterli. Ağırlık olarak ta bu büyüklüğe göre bence hafif bir telefon. Cebinize koyduğunuzda ne büyüklük ne de ağırlık olarak rahatsız etmiyor.



Güç Tüketimi

- Telefon 2000 mAh' lik bir bataryaya sahip. Telefonun arka kısmı açılmadığı için bataryayı değiştirmeniz mümkün değil. Batarya ile ilgili herhangi bir sorun olması halinde telefonu servise vermeniz gerekiyor.

- Yoğun kullanımda şarj 1 günü rahatlıkla çıkartıyor. Normal kullanımda telefon 2 gün sizi götürüyor. Eğer çok fazla telefonu kurcalayan biri değilseniz belki 3 günü bile görebilirsiniz.

- Nokia' nın bu model için üretmiş olduğu kablosuz şarj kapağını alırsanız telefonu kablosuz olarak şarj etmeniz mümkün.



Kamera

- Ön tarafta 1280x960 piksel çözünürlüğünde 1.3 MP HD kamera bulunmakta. Görüntülü görüşme için gayet yeterli.

- Arka tarafta yer alan kamera ise 6.7 MP. Bu kamera Zeiss optiğe sahip ve LED flaşı bulunmakta. Telefona uygulama marketinden yükleyebileceğiniz uygulamalar ile bir çok değişik filtrede fotoğraf çekebilirsiniz. Ayrıca standart kamera uygulamasının ince ayarlar yapmanıza izin verdiğini de belirtelim.



İşlemci 

- Qualcomm' un Snapdragon S4 işlemcisini kullanan telefon gayet iyi bir performansa sahip.



Hafıza ve Bellek

- Telefon 512 MB RAM' e sahip. Bu RAM kapasitesine rağmen telefon gayet hızlı ve donma görmeniz gayet düşük bir ihtimal.

- Telefonun 8 GB' lık bir dahili hafızası var. Bu hafızanın yanısıra 64 GB' a kadar MicroSD kart takabilirsiniz.

Telefonun 8 GB' lık kısmına uygulamalar yüklenmekte. Hafıza kartına bunları taşımanız münkün değil. Yakında çıkacak olan 8.1 güncellemesi ile bu mümkün olacak.



Yazılım Ve Uygulamalar

- Telefon bildiğiniz gibi Windows Phone 8 işletim sistemine sahip. Bu da telefonda Excel, Word, Powerpoint ve PDF uzantılı dosyaları rahatlıkla açabilmeniz gibi bir avantaj sağlıyor. Bunların yanısıra telefonda OneNote uygulaması da bulunmakta.



Navigasyon 

- HERE Bilen Göz, HERE Maps, HERE Transit, HERE Sürüş gibi ücretsiz navigasyon uygulamaları emrinize amade.



Kutu İçeriği

- Telefon, batarya (telefon içerisinde takılı), şarj cihazı (aynı zamanda USB kablo), kulaklık, kullanıcı kitapçığı, Micro SİM ve Micro SD kart takabilmek için aparat.

Ayrıntılı bilgi için : http://www.nokia.com/tr-tr/urunler/telefon/lumia720/teknik-ozellikler/




NOT: İncelemenin izinsiz-kaynak belirtilmeden kullanılması, kopyalanması yasaktır. Aksi taktirde gerekli işlemler yapılacaktır.

0 Yorum:

Yorum Gönder