18 Ocak 2015 Pazar

Piranha Icer R Type Laptop Soğutucusu İncelemesi


Marka : Piranha
Model : Icer R Type

Yazın bunaltıcı sıcağında bizlerin dışında bunalanlar da var: Laptoplar. Yazın havanın sıcak olmasıyle birlikte yazı laptop başında geçiren biriyseniz bir laptop soğutucu almak bir çözüm yoludur. Laptop soğutucuları soğutma dışında stand amacıyla da kullanabilirsiniz.

Ama şu bilinmeli ki laptop soğutucudan çok beklentiniz olmasın ama hiç olmamasından da iyi tabiiki. Benim tavsiyem laptop soğutucu seçerken fan boyutuna, kaç fan olduğuna vs. bunların dışında soğutucunun yükseltilebilme özelliğinin olup olmadığına bakın. Birazdan incelemesini yapacağımız soğutucuda bu özellik mevcut. 

Şimdi geçelim soğutucunun incelemesine. Bu soğutucu Piranha markanın ürettiği Icer R Type isimli modeli. Icer S Type gibi farklı modelleri de var. 

Bu soğutucu 9''-17'' arası tüm bilgisayarları destekliyor ki netbooklar zaten 10''-11'' civarı. Yani netbookunuzda da kullanabilirsiniz bu soğutucuyu. Soğutucu 160 mm' lik tek fandan oluşuyor. Eğer laptopunuzun hava kanalları orta kısımlarda ise bu soğutucuyu seçmeniz yanlış olmayacaktır.

Soğutucunun fiziksel özelliklerine bakacak olursak soğutucunun 4 kademeli yükseltme seçeneği var. Bir de normal yüksekliğini sayarsanız 5 yükseklik seçeneği var. Bu yükseklik kademeleri ile soğutucuyu istediğiniz yüksekliğe getirebiliyorsunuz. 

Soğutucu genel anlamda plastik bir yapıda. Sadece laptopunuzu koyduğunuz kısımda alüminyum malzeme kullanılmış. Soğutucu Micro USB yoluyla çalışıyor ve laptopunuzu soğutucunun üzerine koyduğunuzda laptopun aşağıya kaymasını önleyen 2 adet ayak var. Ve soğutucu 350x270x40mm boyutlarında ve 1035 gr ağırlığa sahip.

Evet, laptop soğutucunun özelliklerinden bahsettikten sonra gelelim eksi yönlerine. Soğutucunun fan hızını ayarlayabileceğiniz herhangi bir tuş bulunmuyor. Fanın kendi belli bir standart hızı var. Bir diğer eksi yöne gelecek olursak soğutucunun açma/kapama tuşu yok. Kapatmak istiyorsanız USB kabloyu çıkarmak zorundasınız. Benim için eksi bir yön değil çünkü ihtiyacım yok ama buna önem verenler için ve diğer soğutuculara baktığımızda eksi bir yön olan soğutucu üzerinde USB girişleri yok. Soğutucunun üzerinde USB giriş noktaları bulunmadığı gibi bir de laptopunuzda zaten az olan USB girişlerinden birini dolduruyor. Size tavsiyem bu beya bunun gibi USB giriş özelliği olmayan soğutucu alacaksanız bir de USB çoklayıcı almanız ki ben öyle yaptım.

Ürünün tüm artı/eksi yönlerini anlattıktan sonra gelelim fiyatına. Cihaz 35-40 TL civarı bir fiyata sahip. Eğer ben soğutucuya çok para vermek istemiyorum, işimi görsün yeter diyorsanız işinizi fazlasıyla görecektir.


NOT: Bu incelemenin kaynak belirtilmeden ve izinsiz kullanılması yasaktır. Aksi taktirde gerekli işlemler yapılacaktır.

0 Yorum:

Yorum Gönder