19 Ocak 2015 Pazartesi

Piranha Ultra II Tab 7.0 Tablet Bilgisayar İncelemesi


Marka : Piranha
Model : Ultra II Tab
Ekran Boyutu : 7 inç
Renk : Siyah
Fiyat : 200-300 TL arası.

Tablet almaya karar verdiniz fakat bütçeniz üst düzey bir tablet almaya müsait değil veya tablete çok para vermek istemiyorsunuz. Araştırmaya giriştiniz ve 150-300 TL arası birçok farklı marka ve modelde tablet ile karşılaştınız. Bu fiyat aralığında en çok tercih edilen tablet markalarından biri de Piranha.

Şimdi geçelim tabletin inceleme kısmına. Öncelikle fiyat kısmında başlamak istiyorum. Ben 250 TL' ye temin ettim cihazı ve alalı 1 ay gibi bir süre oluyor. Fiyat aralığı ise 250-300 TL şeklinde. 

Tablet teknik özellik olarak adından da anlaşılabileceği gibi 7 inçlik bir ekrana sahip. Bunun yanısıra 1.6 GHz çift çekirdekli işlemci, 1 GB DDR3 RAM, 8 GB dahili hafızası bulunmakta. 8 GB' lık hafızayı Micro SD kart desteği ile 32 GB' a kadar yükseltebiliyorsunuz. Fakat uygulamaları 32 GB' lık bir hafıza kartınız olsa bile cihazın 8 GB' lık kısmına kurmak zorundasınız ki tahmin edeceğiniz gibi bu 8 GB' lık tam olarak 8 GB değil. 8 GB' ın bir kısmını sistem kullandığı için size 5 GB civarı bir alan kalıyor. Bu durumda size tavsiyemiz bu kalan 5 GB' lık kısma uygulamaları kurun. Resimlerinizi, videolarınız, müziklerinizi de en kötü bir 8 GB' lık hafıza kartı alarak kart içinde muhafaza edin. Böyle yapmanız cihazın zorlanmasını engelleyerek daha rahat çalışmasını sağlayacaktır. 

Tabletin ikisi de 2.0 MP olmak üzere 1 önde 1 arkada 2 adet kamerası bulunmakta. 

Tabletin üzerinde yer alan tüm tuş ve giriş çıkışlar alt kısımda toplanmış. Alt kısımda power tuşu, Micro SD kart girişi, HDMI girişi, USB girişi, mini USB girişi, şarj girişi, kulaklık girişi, reset ve home tuşu bulunmakta. Tabletin arka tarafında ise kamera ve hoparlör bulunmakta. 

Tableti aldığınızda Android 4.1 Jelly Bean işletim sistemi yüklü olarak geliyor. Ve cihaz güncellemeleri destekliyor. 

Cihazda Wifi dışında harici 3G bağlantısı destekleniyor. 

Tablet Piano Black diye tabir edilen parlak siyah tasarıma sahip. Şık duruyor fakat normal olarak leke bırakan bir yüzey. Ayrıca tablet 11 mm kalınlık, 296 gr ağırlığa sahip.

Tablet orta seviyeli oyunları rahatlıkla çalıştırıyor. Fakat yüksek grafikli oyunları oynamayı beklemeyin.

Cihaz resmi sitede yer alan bilgilere göre 3200 mAh bataryası ile 300 saat maksimum bekleme süresi, 7 saat maksimum çalışma süresi vaadediyor. Elbette cihazı sürekli kullandığınızda şarjı çok çabuk bitiyor. Ama normal kullanımda şarjı sitede belirtilen bir süre dayanıyor.

Son olarak cihazın kutu içeriğine bakacak olursak şarj aleti, pc bağlantısı için USB kablo, klavye-mause gibi bileşenleri bağlamak isteyenler için OTG kablo, bir de iş görecek bir kılıf bulunmakta ki kılıf cihazla tam bir uyum içerisinde bunu da belirtelim.

Sonuç olarak gerek tasarım gerekse teknik özellik olarak fiyatının üzerinde olan bir cihaz. Fakat sonuçta bir Samsung bir Asus tabletler gibi değil. Aşırı uygulama ve oyun yükleyerek cihazı zorlamamanızda fayda olacağını söyleyelim. Cihaza aşırı yüklenme sonucunda yeniden ROM yüklemek zorunda kalabilirsiniz. İyi günler...


NOT: Bu incelemenin kaynak belirtilmeden ve izinsiz kullanılması yasaktır. Aksi taktirde gerekli işlemler yapılacaktır.

0 Yorum:

Yorum Gönder