8 Şubat 2015 Pazar

FIFA World Beta İncelemesi













Oyun Adı : FIFA World (Beta)
Yapımcı : EA Sports
Tür : Spor
Multiplayer : Var
Platform : PC
İnceleme Platformu : PC
Puan : 7/10

FIFA World deyince hemen FIFA World Cup geliyor insanın aklına. Ama değil. FIFA World, online olarak gerçek oyunculara karşı oynanan ücretsiz bir futbol oyunu. Evet, yanlış duymadınız : Ücretsiz! Oyuna sahip olmak için ihtiyacınız olan tek şey bir Origin hesabı.

Oyunu oynayabilmek için ise iyi bir internet bağlantınız gerekmekte. Çünkü oyunu internet bağlantınız üzerinden oynayacaksınız ve bağlantınız kötü ise oyuna bağlanmakta sorun yaşarsınız ve oyuna girseniz bile maç esnasında aşırı donmalarla karşı karşıya kalırsınız.

Şimdi oyunun içerik kısmına gelecek olur isek oyun, EA Sports' un her sene çıkarttığı FIFA serisinin Ultimate modu üzerine yapılmış. Aynı Ultimate modunda olduğu gibi kart sistemi mevcut. Kartlarla oyuncu, menajer, stadyum, forma gibi şeyler satın alıyorsunuz. Bunları satın almak için ise altına ihtiyacınız var. Bun altınları da maç yaptıkça ve elinizdeki oyuncuları ve itemları satarak elde ediyorsunuz. Ayrıca incelemeni henüz başında sayılırken oyunun tamamen Türkçe olduğunu da söyleyeyim. Ayrıca oyunda Türkiye Ligi malesef yok. Sadece Galatasaray bulunmakta. Umarız ileride Türk takımı sayısı artar ve oyun bizim açımızdan daha zevkli hale gelir. 



Oyunda Ultimate modunun etkilerini yukarıda bahsettiğim kart sistemi dışında taktik kısmında da görüyorsunuz. Taktiğinizde yer vereceğiniz oyuncuları takımın kimyasına uygun olarak transfer etmelisiniz. Eğer taktiğiniz içerisinde oyuncular arasında kırmızı çizgiler varsa, bu oyuncuların aynı ülkeden olmadıklarının, aynı ligde ve takımda oynamadıklarının kanıtıdır. Bunlara dikkat ederek oyuncu transferi yapmanız halinde çizgilerdeki renklerin turuncu ve yeşil olmasıyla takım kimyanızda artış göreceksiniz.













Oyun içerisinde Ultimate Team, Tek Oyunculu Turnuvalar, Lig Takımları gibi modlar bulunmakta. Ultimate Team' in içerisinde de Online Sezonlar, Tek Oyunculu Sezonlar, Tek Oyunculu Turnuvalar modları bulunmakta. Yani oyun, içerik olarak gayet zengin ve oyuna girdiğiniz zaman uzun ve zevkli zamanlar geçireceğinizi söyleyebilirim.

Kısaca oyunun ses ve dinamiklerinden falan da bahsedeyim. Oyunun ana menülerindeyken çalan müzikler gayet güzel ama müzik sayısı az. Baştan müzikler hoşunuza gitse de özellikle kadro kurarken ve transfer yaparken menüler arasında oldukça uzun zaman geçireceğiniz zaman müziklerden sıkılıyorsunuz ve kısa bir süre sonra ya müziğin sesini kısıyorsunuz ya da komple kapatıyorsunuz.

Dinamiklere bakacak olursak oyunun dinamiklerini şahsen beğendiğimi söyleyebilirim. Grafik olarak normal FIFA serisinin grafikleri kadar iyi olmasa da kötü grafiklere sahip de denemez. Kısacası grafikler ve dinamikler yeterli seviyede. Menülerdeki müzik sayısı arttırılmalı, maç içerisindeki sesler ise yeterli.













Sonuç olarak oyun henüz beta aşamasında ve ara sıra internet bağlantınız iyi olsa bile ağ hatalarıyla karşılaşabiliyorsunuz ve oyun masaüstüne atabiliyor sizi. Arada sırada da EA Sports oyunu ve serverları bakıma alıyor ve bu yüzden oyuna ulaşım kapatılıyor. Bu gibi konulardan haberdar olmak için ve oyunda karşılaştığınız bazı sorunları çözüme kavuşturmak için EA Sports' un aşağıda yer alan Facebook sayfasını beğenebilirsiniz :















NOT: Bu incelemenin kaynak belirtilmeden ve izinsiz kullanılması yasaktır. Aksi taktirde gerekli işlemler yapılacaktır.

0 Yorum:

Yorum Gönder