24 Şubat 2015 Salı

Gaf Dağı Mobil Oyun İncelemesi


Oyun Adı : Gaf Dağı
Yapımcı : Zon Digital & Creative Solutions
Çıkış Tarihi : 23 Ağustos 2014
Tür : Bilgi Oyunu
Platformlar : Android, iOS
İnceleme Yapılan Platform : Android


Herkese merhaba öncelikle. Bu yazımda mobil oyun Gaf Dağı' nı inceleyeceğiz. Oyuna Android ve iOS platformunu kullanan bir akıllı telefonunuz veya tabletiniz varsa ücretsiz olarak sahip olabilirsiniz.

Kısaca oyunun konusundan bahsetmek gerekirse eğer, adından biraz anlayabileceğiniz üzere ülkemizdeki önemli şahsiyetlerin veya ünlü kişilerin yaptıkları açıklamalarda veya verdikleri demeçlerde yaptıkları gaflardan ibaret. Sorular gayet güzel seçilmiş sorular ve soruların soruluş tarzları da çok iyi. Ayrıca soruları Metin Uca' nın sesinden dinleyerek adeta Passaparola yarışmasında hissedebiliyorsunuz kendinizi.

Oyunun konusundan kısaca bahsettikten sonra bir de oynanış deneyiminden bahsedeyim. Öncelikle oyunu ilk açtığınızda oyuna başlayabilmek için karşınıza 2 seçenek çıkıyor. Birincisi ''facebook ile'', diğeri de ''misafir ol gel''. Herhangi birini seçip bir sonraki ekrana geçtiğinizde karşınıza 5 adet seçenek çıkıyor. Bunlar :

1- Soru Gelsin! : Adı üstünde soru gelsin diyorsunuz ve yarışmaya başlıyorsunuz.

2- Gaf Dağına Çıkanlar : Oyunda en yüksek puanı alanların listelendiği bir kısım. Aylık, tüm zamanlar ve arkadaşlar olmak üzere 3 kısımdan oluşmakta.

3- Nasıl olcak bu işler? : Oyunun oynanışı hakkında bilgi sahibi olmanızı sağlayan kısım. Gayet iyi hazırlanmış.

4- Ayarla : Burada oyun ile ilgili 3 adet ayar bulunmakta. Bunlar ''Efekt olsun mu?'', ''Müzik olsun mu?'' ve ''Metin Uca okusun mu?'' şeklinde.

5- Alışveriş : Gaf para satın alabileceğiniz kısım.


Oyuna başladığınızda karşınıza her soru için 4 şık çıkmakta. Eğer soruyu bilmiyorsanız 50 Gaf para karşılığında İpucu, 75 Gaf Para karşılığında 1/2 Joker, yine 75 Gaf Para karşılığında X2 Cevap Jokeri, 50 Gaf Para karşılığında Pas gibi haklarınız bulunmakta. Ayrıca bir de Sorudan Sonra Mola şeklinde bir şık mevcut. Eğer bu seçeneğe basıp mevcut soruyu bilirseniz bir mola veriyorsunuz. Molanın süresi yok.

Her soru için 30 saniyelik bir süreniz mevcut. Soruya yanlış cevap verdiğinizde veya süre bittiğinde Stepne Joker ve Oyunu Bitir şeklinde 2 seçenek mevcut. 250 Gaf Para karşılığında Stepne Joker hakkınızı kullanırsanız kaldığınız yerden başka bir soru ile yarışmaya devam ediyorsunuz.

Oyunu oynamak için canlarınız olmak zorunda. Oyun her 30 dakikada 1 can veriyor. Canlarınız bittiğinde yeni can kazanmak için can başına 30 dakika zaman geçmeli. Eğer ben beklemek istemiyorum diyorsanız kazandığınız Gaf Para' lar sayesinde can alabilirsiniz.

Son olarak oyunun stabilitesinden ve performansından bahsetmek istiyorum. Ben oyunu Android platformunda test ettim. iOS' ta da durum aynı mı bilemiyorum. Ama şunu söyleyebilirim ki ne yazık ki oyunun çalışma performansı, soruları ve grafikleri kadar iyi değil.

Animasyonlarda donmalar ve geç tepki verme gibi durumlar mevcut. Gayet başarılı bir uygulama. Gerek fikir olsun, gerek arayüz ve grafikler olsun, gerek soruları olsun gayet iyi ama malesef donmalar ve geç tepkime vermesi can sıkıyor. Umarım bu sorunlar ileride bir güncelleme gelir de aşılır.

Bir de jokerleri kullanmak için Gaf Para harcamak gerekmesi çok saçma olmuş bence. Zaten kazandığınız Gaf Para' lar aldığınız canlara yetmiyorken bir de sıkıştığınız anlarda kullanmak istediğiniz jokerlerden de Gaf Para gitmesi kötü olmuş. Umarım ilerde jokerler ücretsiz olur.

Oyun ile ilgili aktaracaklarım bu kadar. Bir başka incelemede görüşmek üzere...


NOT: Bu incelemenin kaynak belirtilmeden ve izinsiz kullanılması yasaktır. Aksi taktirde gerekli işlemler yapılacaktır.

0 Yorum:

Yorum Gönder